Fakultatív kirándulások Mexikóban

Chichen Itza

Chichen Itza a maya kultúra leghíresebb, a turisták előtt folyamatosan nyitva álló látványossága és legjobban bemutatott romterülete, Kukulkan égbe magasodó lépcsős piramisával a közepén. A kirándulás, mely az egész napot felöleli, Valladolid a hajdani gyarmati város programját is tartalmazza, végül, ellátogatunk egy cenotébe, ahol ha van rá idő, úszhatunk a kristálytiszta vízben. Chichen Itzat 2007-ben a világ hét újkori csodájának egyikévé nyilvánították.

chichen itza fakultatív kirándulás mexikó chichen itza caracol fakultatív kirándulás mexikó

Amit a túra tartalmaz: az utazást légkondicionált kisbusszal, idegenvezető, belépők és svédasztalos ebéd. Egész napos program.

Magyar nyelvű idegenvezetővel, kis csoporttal: 110 USD/fő
Spanyol/angol nyelvű idegenvezetővel, nagy busszal: 89 USD/fő

Tulum, Coba, cenote

Tulum a Karib-tenger sziklás partján épült néhai kereskedő város Coba pedig valaha volt térség közigazgatási központja volt. Coba jelenleg a dzsungel közepén található. A romterületet bérelt biciklivel vagy sétálva járhatjuk be. Itt található a Yucatan-félsziget északi részének legmagasabb piramisa, mely a mai napig megmászható. Utána egy pihentető ebéd és egy cenotében úszkálás is a program részét képezi.

tulum fakultatív kirándulás mexikó coba fakultatív kirándulás mexikó

Amit a túra tartalmaz: az utazást légkondicionált kisbusszal, idegenvezető, belépők és svédasztalos ebéd.

Magyar nyelvű idegenvezetővel: 110 USD/fő

Tulum expressz

Fél napos rövid kirándulás Tulumba. A Karib-tenger fehér homokos sziklás partján található néhai város templomai csodálatos látványt nyújtanak. A város eredeti neve “Zamas”, azaz napkelte, ami a város keleti parti elhelyezkedéséből adódik, fallal van körülvéve.

tulum mexiko fakultatív kirándulás mexikó maja romok tulumban fakultatív kirándulás mexikó

Ha van idő rá, akkor egy rövid fürdőzés is lehetséges közvetlenül a parton található romok mellett a gyönyörű tengerben. (Fürdőruhát ne felejtsen el hozni) Indulás a reggeli órákban a szállodából, az utazás busszal Cancún-ból két órát, Playa del Carmen-ről egy órát vesz igénybe, a romterületet idegenvezetővel tekintjük meg, a délután már a szállodában tölthető. Magyar nyelven csak ritkán indul a program.

A program ára: 57 USD/fő.

.

Xcaret

Xcaret, egy tematikus park, mely eredeti környezetben mutatja be a Yucatán-félsziget állat- és növényvilágát, valamint bemutatja és összefoglalja Mexikó kultúráját a spanyol hódítások előtti időktől napjainkig. A parkban található akvárium, teknősfarm, lepkeház, delfinárium, állatkert, lovarda és még sok más látnivaló.

xcaret fakultatív kirándulás mexikó xcaret maja szertartas fakultatív kirándulás mexikó

Ha elfáradna, lepihenhet egy pálmafa alá egy függőágyba, vagy elfogyaszthat egy hideg italt a számos bár valamelyikében. A parkban eltöltött egész napot este egy lélegzetelállítóan színes, pörgős show-műsor zárja. Az első rész bemutatja, hogyan is játszották a maják a labdajátékukat, majd Mexikó számos tájegységeinek zenéi és táncai ismerhetőek meg. A műsor megtekintése ingyenes. A kicsit drágább Xcaret Plus belépőjegy magában foglal egy svédasztalos étkezés, valamint sznorkell felszerelést és a csomagmegőrzők bérleti díját is.

Xcaret sima belépőjegy: 99 USD/fő
Xcaret plus belépőjegy: 129 USD/fő

Isla Mujeres vitorlás katamaránnal

Isla Mujeres, más nevén az asszonyok szigete egy nyolc km hosszú, néhány száz méter széles sziget Cancún partjaitól 11 km-re található. Itt nincsenek nagy luxusszállodák, a hely megőrizte eredeti jellegét.

isla mujeres katamaran fakultatív kirándulás mexikó snorkeling isla mujeres fakultatív kirándulás mexikó

Legszebb tengerparti részei a sziget északi végén található Playa Norte, hangulatos bárokkal és függőágyakkal a tengerparton. Reggel 9:30-kor indul a hajó Cancún szállodasora mellett található kikötőből. Ha Playa del Carmen-en van szállása, akkor reggel nyolc óra körül veszi fel a busz szállodájánál. Körülbelül másfél óra vitorlázás után kikötés az El Faro nevű korallszirtnél, ahol fél órát lehet sznorkellezni. Majd kikötés a sziget kisvárosánál, ahol sétálgatni lehet a hangulatos kis utcákon, vagy egy helyszínen bérelt kismotorral vagy golfkocsival körbe lehet járni a szigetet. Találkozó ismét a kikötőben van, majd áthajózás a tengerparti étteremhez. Itt a svédasztalos ebéd után pihenhés a tengerparton vagy úszkálás a medencében. Négy óra körül visszaindulás Cancúnba. Érkezés a kikötőbe du. fél hat körül. A hajón egész nap korlátlan az italfogyasztás!

A program ára Cancun-ból: 82 USD/fő (transzfer nélkül)
A program ára Playa del Carmen-ről: 100 USD/fő (transzferrel)
+10 USD/fő tengeri nemzeti park díj

Tengeri horgászat

Tengeri horgászat cancuni indulással 4 vagy 6 órán keresztül, max. 6 fővel (+ a személyzet) a fedélzeten, garantált fogással. A fogott halak (kivéve egy két fajt) megpucolva elvihető, vagy a személyzet ízletes ebédet készít belőle még kint a tengeren. Gyakran a horogra akadt hal fajták: barrakuda, fűrészes sügér, kardhal, vitorláshal, mahi-mahi. A fedélzeten tartózkodás ideje alatt korlátlan sör és üdítőfogyasztás.

tengeri horgászat fakultatív kirándulás mexikó tengeri horgászat

A program ára: 130 USD-tól

Dzsungel túra avagy motorcsónakázás a lagúnán
A program tulajdonképpen egy motorcsónak-kirándulás Cancún-ban, a Nichupte lagúna mangrove erdejébe kettő- vagy négy személyes kis motorcsónakokkal, amiket Ön vezet, és sznorkellezés egy sekély korall szirten a tengerben. Kb. 3 óra időtartam.

dzsungeltura cancun fakultatív kirándulás mexikó motorcsónakázás a lagúnán fakultatív kirándulás mexikó

A program ára: 69 USD/fő, mely nem tartalmazza az utazást Playa del Carmenről Cancunba.
+8 USD/fő tengeri nemzeti park díj

Delfinekkel úszás

Ezen a programon részt vehetnek Cancun-ban és Playa del Carmen környékén is. Egy órán keresztül lehet úszkálni a delfinekkel. Mentőmellény kötelező (előírás). A program ideje alatt az idomár különböző feladatokat ad az állatoknak, bevonva Önt is a „játékba”

uszas delfinekkel mexikoban  fakultatív kirándulás mexikó delfin cancunban fakultatív kirándulás mexikó

A program ára: 159 USD/fő Cancunban
A program ára: 169 USD/fő a Riviera Mayan
A program tartalmazza az utazást a delfinekhez a szállodából és vissza.

1 órás program, 4 fős kis csoportokban

Rio Secreto – barlangtúra

Playa del Carmentől csak néhány kilóméterre, a dzsungel közepén található sok ezer cseppkövet rejtő barlangban először gyalogosan, majd a langyos vizű barlangi tavakban úszva csodálható meg a barlang csodálatos környezete. A rendhagyó túrához neoprén ruha, mentőmellény, sisak, fejlámpa és természetesen képzett túravezető biztosított.

barlangtura mexikoban fakultatív kirándulás mexikó cseppkovek fakultatív kirándulás mexikó

A belépő ára 79 USD , mely nem tartalmazza az utazást a barlanghoz.

Mini Yucatan körutazás

Egy éjszakás/két napos kis körút hangulatos gyarmati kisvárosokkal és a maják legfontosabb emlékeivel a Yucatán-félsziget északi részén. A kiránduláson résztvevők a megszokott szállodai üdülés komfortját elhagyva betekintést nyerhetnek az igazi Mexikó mindennapjaiba.

kolostor Izamalban fakultatív kirándulás mexikó chichen itza fakultatív kirándulás mexikó

A program során ellátogatás Meridába, Chichen-Itza-ba és Uxmal-ba a maja világ leghíresebb városaiba, valamint a félsziget közepén levő Izamal városkába.

A program ára: 240 USD/fő, szállás 4 csillagos szállodában

Búvárkodás

A Karib-tenger számos kisebb-nagyobb korall szirtje várja a búvárokat többek között a világ hírű Cozumel szigetnél, de az igazi csoda a föld alatt van. Rengeteg cenote található a térségben, melyek a világ legszebb víz alatti barlangjai. Ezeket a barlangokat nem csak barlangi búvárok látogathatják.

buvarkodas mexikoban fakultatív kirándulás mexikó cenote buvarkodas mexikoban fakultatív kirándulás mexikó

Az aktuális árakról előzetes egyeztetés szükséges!

Városnézés és az Antropológiai múzeum

Először az óváros legfontosabb nevezetességeit tekintjük meg. A főteret és az azt körülvevő épületeket, bemegyünk a Palacio Nacional (Nemzeti Palota) épületébe, ahol megnézzük Diego Rivera Mexikó történetét ábrázoló freskóit, megismerjük a Nagy Templom (Templo Mayor) történetét, majd a Catedral Metropolitana épületéről és történetéről tudunk meg hasznos tudnivalókat.

Bellas Artes város fakultatív kirándulás mexikó tollaskigyo fakultatív kirándulás mexikó

Az utat busszal folytatjuk a Galeria de Artesanias-hoz (Művészeti Galéria) ahol lehetőség nyílik ajándékok vásárlásra, vagy egy üdítő elfogyasztására. Ezután a város egyik fő útján a Paseo de la Reforma-n vezet tovább az utunk busszal, ahol számos régi épületet és műemléket láthatunk. A Bosque de Chapultepec környékére érve leszállunk a buszról és az Antropológiai Múzeum Aztek részén tárlatvezetésen veszünk részt. Innen vissza a szállodába.

Megjegyzések a városnézéssel kapcsolatban:

(1) El Palacio Nacional (Nemzeti Palota) előfordulhat, hogy be van zárva előre nem látható okok miatt, mint pl.: tüntetések, hivatalos látogatások, vagy biztonság.

(2) La Catedral Metropolitana. Vasárnapokon a vallást gyakorlók tisztelete érdekében az idegenvezetők nem tarthatnak vezetést a templomon belül. Ezeken a napokon, az épület töténetének ismertetése az udvaron történik és a templom belsejét a vendégek önállóan tekintik meg.

(3) Az Antropológiai múzeum hétfői napokon zárva van, ezeken a napokon más érdekes helyre tudjuk elvinni a vendégeket.

Ára 35 USD -tól.

Teotihuacan piramisai és a Guadalupe bazilika

Reggel az Új Guadalupe Baziikához utazunk, ahol megtekinthetjük Mexikó legfontosabb vallási kegytárgyát, a Guadalupei szűz festményét, melyet hívők és nem hívők milliói keresnek fel minden éveben. Utána busszal utazunk Teotihuacan-ba, ahol lehetőség nyílik a helyiek által készített ajándéktárgyak vásárlására, előadást hallhatunk a Maguey növény felhasználásáról, vagy van idő egy üdítő elfogyasztására.

Nap piramis fakultatív kirándulás mexikó regi bazilika fakultatív kirándulás mexikó

Ezek után séta az idegenvezető vezetésével a romterületen, a Hold Piramisa épületcsoport és a hozzá kapcsolódó terek, templomok történetének ismertetése majd végig gyalogolunk a Holtak Útján a Nap Piramisáig. Végül a Ciudadela épületcsoportját tekintjük meg, majd vissza buszozunk a szállodába.

Ára : 35 USD -tól

Városnézés, piramisok, bazilika

A fenti két program, a “városnézés” valamint a “Teotihuacan piramisai és a Guadalupe bazilika” kombinációja egy napon. A két program között egy gyors ebédre is van idő.

Ára: 52 USD -tól.

Cuernavaca és Taxco

Másfél órás utazás az “örök tavasz városába”, Cuernavaca-ba, a város fő nevezetességeinek a megtekintése után busszal tovább Taxco- ba, az ezüst városába, látogatás egy ezüst műves műhelybe, ahol egy frissítő ital mellett hallgathatjuk meg a nemesfém feldolgozásának folyamatát.

santa prisca taxco fakultatív kirándulás mexikó taxco fakultatív kirándulás mexikó

Innen séta a panoráma étterembe, ahol megebédelhetünk. Ebéd után transzfer a város központjába, séta a meredek, szűk, macskaköves kis utcákon, látogatás a gyönyörű barokk Santa Prisca templomba. Utána szabadidő, majd találkozó a megbeszélt helyen és transzfer vissza Mexikóvárosba, a szállodába.

Ára 45 USD -tól ebéd nélkül

Puebla, Tonanzintla és Cholula

Buszos utazás Santa María Tonanzintla városba, ahol meglátogatjuk a templomot, melynek mind homlokzata, mind belsője a barokk művészet egyik remeke. Innen tovább utazunk Cholula városba, ahol megtekinthetjük az amerikai kontinens legnagyobb piramisának alapjait.

Cholula fakultatív kirándulás mexikó Cholula - Popocatepetl fakultatív kirándulás mexikó

Busszal tovább Puebla-ba, az “angyalok városába”, a koloniális építészet gyöngyszemébe. Ebéd után séta az óváros hangulatos XVIII. századi épületei között, a Plaza de Armas, majd a katedrális megtekintésével. Busszal megyünk a Santo Domingo templomhoz, melynek Rózsafüzér Kápolnája gazdagon van arannyal díszítve. Utána a Santa Monica vallási múzeum gyűjteményét csodálhatják meg az azonos nevű néhai kolostorban. Délután vissza utazunk Mexikóvárosba, a szállodába.

Ára 45 USD -tól

Tula és Tepozotlan

Mexikóvárosból Tepozotlan városba utazunk, ahol tárlatvezetésen veszünk részt a Virreinato Nemzeti Múzeumban, ami egy XVIII. századi kolostor épületében található és a gyarmati kor néhány legszebb fennmaradt műtárgyának ad otthont. Innen tovább buszozunk Tula romterületére, ahol megtekinthetjük a híres óriás szobrokat, csakúgy mint a terület piramisait és labdajáték pályáját. Ezután ebéd egy közeli étteremben, majd utazás vissza a szállodába.

Az ezüst ünnepe (Taxco 2 nap)

1. nap. Először Cuernavaca-ba látogatunk el, ahol megtekintjük a város főbb nevezetességeit. Innen tovább utazunk Taxco-ba, “az ezüst városába”, és meglátogatunk egy ezüstműves műhelyt, ahol egy frissítő ital mellett hallgathatjuk meg a nemesfém feldolgozásának folyamatát. Séta a Hotel Posada de la Misión-hoz, ahol a szálló panoráma éttermében ebédelünk.
Ebéd után busszal megyünk a város központjába, majd séta a meredek, szűk, macskaköves kis utcákon, látogatás a gyönyörű barokk Santa Prisca templomba. Utána szabadidő, majd találkozó a megbeszélt helyen és transzfer a választott szállodába, vacsora a szállodában.

Taxco fakultatív kirándulás mexikó Taxco fakultatív kirándulás mexikó

2. nap. Reggeli a szállodában, majd az egész napot szabadon töltjük a hangulatos kisvárosban. Sétálgathatunk, vásárolhatunk, felmehetünk a kilátóba, vagy pihenhetünk a szálloda medencéjének a partján. A szobákat délután 2-ig el kell hagyni, de csomagjainkat a szálloda megőrzi a fél hat körüli Mexikóvárosba történő vissza indulásig.

Mexikó Város- Taxco – Acapulco (2 nap)

1. nap. Először Cuernavaca-ba látogatunk el, ahol megtekintjük a város főbb nevezetességeit. Innen tovább utazunk Taxco-ba, “az ezüst városába”, és meglátogatunk egy ezüstműves műhelyt, ahol egy frissítő ital mellett hallgathatjuk meg a nemesfém feldolgozásának folyamatát. Séta a Hotel Posada de la Misión-hoz, ahol a szálló panoráma éttermében ebédelünk. Ebéd után transzfer a város központjába, séta a meredek, szűk, macskaköves kis utcákon, látogatás a gyönyörű barokk Santa Prisca templomba. Utána 2 és fél óra szabadidő, majd találkozó a megbeszélt helyen és transzfer a választott szállodába, vacsora a szállodában.

2. nap. Reggeli a szállodában. Délelőtti indulás Taxco-ból Acapulco-ba. Az utazás kb. 4 órát vesz igénybe, egy rövid megállóval. Érkezés Acapulco-ba az előzőleg lefoglalt szállodába.

Mini Yucatan

Két napos mini körutazás a Yucatan-fészigeten cancuni, playa del carmeni vagy maja rivierai indulással.

1. nap Korán reggel indulunk a szállodából, majd egy bő négy órás utazással jutunk el Uxmal maja romvárosba. A romterület alapos körbejárása után Yucatan állam fővárosába, Merida-ba megyünk és elfoglaljuk szállásunkat. Az estét a hangulatos gyarmati kisvárosban töltjük.

2. nap Reggeli után Izamalba utazunk. A sárgára festett város kolostora egy hajdani maja piramis alapjaira épült. A városkában a mai napig áll néhány piramis, melyek az egyszerű kis házak között bújnak meg. Innen tovább megyünk Chichen Itza-ba, ahol a hatalmas romterületen megnézzük többek között Kukulcan lépcsős piramisát. A kulturális program után ebéd, majd vissza a tengerparti szállodába.

A túra ára tartalmazza az utazást légkondicionált kisbusszal, idegenvezetővel, belépőket, két ebédet, egy reggelit és egy éjszaka szállást 4 csillagos szállodában.